Lilybeth

HOGYAN LÉGY ÖSSZESZEDETT A MINDENNAPOKBAN?

2018. október 06. 13:00 - Lilybeth

hloam.jpg

Tudom, hogy a hétköznapok a rohangálásból állnak, nincs idő pihenni. Azonban kitaláltam néhány praktikát, hogyan légy rendezett és ne kelljen aggódnod, hogy valamit elfelejtesz. 

-Határidő napló!

Elég csak egy üres füzet, amibe felírod a teendőket és amit szivesen csinálnál adott nap vagy héten, így ha csak belenézel reggel, tudod, hogy hova kell menned aznap, vagy miből írsz dolgozatot. Persze suliba elég egy leckefüzet is, különben hordozhatnád magaddal a rengeteg naplódat a könyvek és füzetek mellett.

-Higgadtan gondold át a teendőidet

Ez részben hasonlít az előző ponthoz, azonban ez nem hosszútávra tervez, hanem aznapra vagy másnapra. Bár nem mindenkinek elég fejben végiggondolni a napot, ezért is ajánlom a határidő naplót.

-Oszd be az időd

Hányszor történt már az, hogy tanulnod kellett egy dolgozatra, de csak arra eszméltél, hogy a nagy nap előtt este nyolckor a telefonodat nyomkodod és semmit nem tudsz? Erre is találtam megoldást, ha Te még nem. Vedd elő a kis füzetkédet, szerkessz egy órarendre hasonlító táblázatot és oszd be a napokat, ahogy jónak látod. Persze ez nem működik, ha nem tartod magad a megtervezettekhez.

 -Tervezz előre

Gondolom mindenkinek érthető, így nem sokat szándékozok ideírni. Ha az utolsó percben jönnél mindenre rá, akkor óriási kapkodások lennének, és elég stresszes lenne félni attól minden percben, hogy lekésel valamit. Vannak olyan feladatok, amikre számíthatsz, például röpdoga. Ha már sok anyag összegyűlt egy tantárgyból, akkor érdemes előre készülni rá.

-Légy kipihent

Fáradtan lassabb az ember, kevesebb feladatra tud összepontosítani. Érdemesebb inkább pihenni, különben egy fontos eseményt tönkretehet, ha az ember nem képes figyelni.

-Koncentrálj a feladatra!

Úgy nem megy semmi, ha nem figyelsz. Nem kell egyszerre mindent csinálni, ha csak egy valamire tereled a figyelmed, akkor kevesebbet produkálsz, de jobbat.

Remélem, hogy tudtam segíteni, hogy hogyan légy összeszedett, bármilyen kritikának örülök a bloggal kapcsolatban!

                                                                          Lilybeth

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: 2018

A bejegyzés trackback címe:

https://lilybeth.blog.hu/api/trackback/id/tr2014275099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása