Lilybeth

JÁTÉKOK, AMIKET TESZTELTEM

2018. november 05. 13:00 - Lilybeth

jait.jpg

Ugye Te is ismered azt az érzést, amikor szombat este otthon ülsz, semmi dolgod, kedved nincs semmihez és csak unatkozol? Kezedbe veszed a telefonod, letöltöd a legelső játékot, amit feldob az internet és addig játszol vele, amíg azt nem érzed, hogy ennek már semmi értelme, mert már olyan szinten állsz, hogy megvetted az előforduló legdrágább dolgot a játékban? Én néha igen, ezekből az esetekből pedig készítettem egy egész posztot, íme:

Dióhéjban elmondom az Idle Miner Tycoon játék lényegét. Kapsz egy bányát, amiben pénzért újabb és újabb aknákat ásathatsz ki. Minden aknához jár már eleve egy bányász, hozzá kellenek menedzserek. Van még egy liftesed és egy 'áruszállítód' (ennek nem tudom a nevét), ezeket mind fejlesztheted (tudtommal 2400-ig).

A játékot letöltöttem egy délután, egy-két nap intenzív játék után már elvesztette az értelmét az egész, pedig az elején tényleg nagyon tetszett. Eleve megunod azt, hogy már percek óta kattintgatsz ugyanarra a pontra, hátra fejlesztheted az adott buckát. A másik az, hogy nincs benne sok érdekes, az elején beindítod, majd órák múlva csak azért imádkozol, hogy végre meglegyen az a pénzösszeg, amit beleölhetsz egy újabb építményszerűségbe. És ez megy a végtelenségig. Napok óta próbálok annyi pénzt összeszedni, hogy egy újabb bányát megnyissak, még mindig nem sikerült, pedig így őszi szünetben jó sok időm van rá. 

Ugyanez a helyzet a Merge Plane-nel is. Egyszer csak azt veszed észre, hogy éppúgy veszed a repülőket, hogy végre felgyorsítsd azt az unalmas és hosszú ideig tartó fejlődést. Már második napra egyhangú lett az egész, eljutottam a 16. járműig, azóta be sem léptem.

Próbálkoztam mindenféle dologgal, amit feldobott a játék. A repülők gyorsítása, szerencskerék pörgetése, stb. Ezek sem segítettek. Ránézni sem jó, semmilyen más menüpont nincs, csak egyetlen egy pálya, amin repcsik keringenek.

Szintén erre a listára írható a Helix Jump. Logika nincsen a játékban, három kör elhagyása után a negyedik karikánál már jóval kevesebb pontot kapsz, ha egyszerre mész át a négyen, aminek nem látom az értelmét. Minden szint ugyanolyan, nincsen nehéz és nincsen könnyű, a legérdekesebb dolog az, ha rekorddot döntesz. A játék nem tartalmaz sok mindent, így a véleményem sem hosszú róla.

Megérkezünk az első játékhoz, amiről nem tudok rosszat mondani. Ez a Word Of Wonders. Minden egyes szinten megadnak hét betűt, amikből szavakat kell alkotnod, mindezt magyarul, így nem kell semmilyen nyelvtudás a játék élvezéséhez.

Az egész az utásra épül, nem szintekre, hanem utazások vannak, ami szerintem nagyon kreatív. Különböző országok más-más látványosságait vonultatja fel a háttér, így ha éppen gondolkodunk egy szón, közben gyönyörködhetünk a 'díszleten'.

Következő, amit teszteltem a Fidget Spinner. Az érdemi része már a címében is benne van, az egész játék abból áll, hogy pörgetsz. Nem túl izgalmas, az értelme sem sok, elég is volt belőle néhány perc számomra, hogy megállapítsam: csak unaloműzéshez jó.

A legutolsó tesztelt játék a Plants vs. Zombies. Régebben már játszottam vele, de akkor sokkal jobban tetszett, mint most. A szintek könnyűek, kevés olyan volt, amit nem tudtam egy próbálkozással kivinni. Így újrajátszva már számomra értelmét vesztette a játék, napok óta nem is használtam.

Mint már a címből is kiderül: növények küzdenek meg a zombikkal, azonban a játékos csak a dudvákkal lehet, a zombikat a gép/telefon irányítja. A lényeg annyi, hogy az élőhalottak ne érjenek el a pálya másik végére, ezt lehet megakadályozni a különféle virágokkal, illetve előbukkan egy-egy cseresznye és kő karakter is.

Sajnos ebben a bejegyzésben nem sok pozitív dolgot osztottam meg Veletek, de még valószínűleg tesztelek néhány játékot, azokról hátha jó véleményem lesz!

x Lilybeth

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: 2018 Játék

A bejegyzés trackback címe:

https://lilybeth.blog.hu/api/trackback/id/tr4014339035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása