Lilybeth

ŐSZIMÁDAT

2018. szeptember 28. 13:34 - Lilybeth

oszimadat.jpg

Már itt az ősz, így gondoltam készítek egy olyan bejegyzést, ami meghozza a hangulatot hozzá.

Mostanában kezdem megkedvelni ezt az évszakot, a forró nyár után megváltás számomra ez az esős idő, és persze jó nézni otthonról, ahogy esik az eső. Kedvenc időjárásom a napsütés és a szél kombója, ami ebben az évszakban elég sokszor jelenik meg.

Gyűjthetek gesztenyéket és szép színes leveleket, amiket néhány nap múlva nem győzök kidobni, mert az összesbe beköltözött egy giliszta, vagy elszáradt.

Persze a nyarat sem utálom, olyankor nézhetek és fotózhatok egyszerre ezernyi naplementét és teleehetem magam fagyival, de ez a cikk nem a nyárról szól, arról majd máskor. De csak nyáron tudok szép naplementéket fotózni, mostanában a felhők gátolnak ebben.

Nemcsak ősszel, de télen is ihatok különböző ízű teákat, nézhetem a kedvenc sorozataimat. Szagolhatom a különböző illatgyertyákat, éjszaka magamra húzhatom nyakig a takarót, nem úgy, mint nyáron, amikor szenvedek, mert ha betakarózom, akkor melegem van, ha nem, akkor fázom. Kidíszíthetem a szobám mindenféle égővel, képpel és bármi mással, ami hangulatossá és széppé teszi azt. Felvehetem az imádott pulcsijaimat, variálhatom a nadrágokat, kabátokat, kiegészítőket.

Egy dolog van, amit utálok a hideg évszakokban, az a megfázás. A véget nem érő orrfújás, ami után az orrom vörösebb, mint a Mars, és a torokfájás, amit sok teával és gyógyszertári forró itallal sem tudok elmulasztani.

Számomra fontos ilyenkor a szüret, sokat járok ki a szőlőbe, segítek művelni azt év közben is. 

 Ha eljön a tél, biztos arról is áradozni fogok, de addig az őszt imádom, amíg tudom.

                                                              Lilybeth

Szólj hozzá!
Címkék: 2018 Ősz

A bejegyzés trackback címe:

https://lilybeth.blog.hu/api/trackback/id/tr3514267593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása